ВА "Свабода"
украінская нацыянальная палітычная партыя
афіцыйная вэбстаронка

17 лютага 2014 Асноўныя адрозьненьні воінаў-падпольшчыкаў і рэальных герояў

Пачуўшы і прачытаўшы за апошнія некалькі дзён неверагоднае колькасьць думак, баек, а вельмі часта і канкрэтных паклёпу пра "Свабодзе ", не стрымаўся і вырашыў адказаць і " тролям ", тым, хто ім дае заказ, а таксама усім всезнайкам - дарадцам, якія ведаюць, што і хто павінен рабіць ( самі, праўда, з канапы не устаюць… ). Таму. Па маіх назіраньнях, з першых дзён рэвалюцыі людзі падзяліліся на тры катэгорыі:

22 студзеня 2014 Ірына Фарыён: Саборам і чорта пераможам!!!

Ад ХIII да ХХ стагодзьдзя скрозь тоўшчу часу, пачуцьцяў, жаданьняў і патрэбаў украінскага безупынна, нягледзячы звышскладаныя гістарычныя і палітычныя абставіны, рухаліся насустрач адзін аднаму. Падораная Богам зямля, агульную мову і культура стваралі з іх мэнтальную адзінства, якое сямісот гадоў распорвалі чужыя дзяржавы. Не ўдалося. Палітычны і юрыдычны пачатак мары быць разам увасобіўся на Сафійскай плошчы ў Кіеве 22 студзеня 1919 года.

21 студзеня 2014 ХТО ЗАМІНАЕ МІРНАЙ РЭВАЛЮЦЫІ - РОБІЦЬ ЯЕ ГВАЛТОЎНАЙ

На Вадохрышча ўпершыню ў найноўшай гісторыі, Украіна прыняла баявое хрышчэньне. Прэлюдыяй да гэтага былі не толькі 60 дзён Майданаў пратэстаў, а вырастаньня ўкраінскае нацыянальнае самасьвядомасьці ў посткаляніяльны пэрыяд. Аднак, улічваючы непрымірымы характар украінца, акупацыйная адміністрацыя Януковіча толькі паскорыла працэсы каталізацыі і нараджэньне ВЯЛІКІХ УКРАІНЦАЎ.

21 студзеня 2014 Асаблівасьці разьвіцьця геапалітычнай сытуацыі ў сьвеце ў 2013 годзе. Частка 2: Эўропа

Сытуацыя ў Эўропе характарызавалася паступовым выхадам эўрапейскіх краін з працяглай фінансава-эканамічнага крызысу, што спрыяла аднаўленьню станоўчай дынамікі разьвіцьця ЭС і НАТА. Не спынялася рэалізацыя асноўных праграм Эўрапейскага Саюза, у тым ліку па пашырэньні ЭС, "Усходняга партнэрства", Сумеснай бясьпекі і абароны, энэргетычнага забесьпячэньня Эўропы. Выконваючы праграму пашырэньня, Эўрапейскі Саюз займаўся пытаньнямі эўраінтэграцыі краін Заходніх Балкан - Македоніі, Албаніі, Харватыі, Сэрбіі, Босьніі і Герцагавіны і Косава. Важным дасягненьня праграмы ЭС "Усходняе партнэрства" можна лічыць парафіяваньне пагадненьняў аб асацыяцыі паміж Эўрапейскім Саюзам і Малдовай і Грузіяй (на Віленскім саміце ў лістападзе 2013 г.). Праўда, адмова Ўкраіны і Армэніі падпісаць такое пагадненьне можна лічыць фактычным правалам такой праграмы.

20 студзеня 2014 Асаблівасьці разьвіцьця геапалітычнай сытуацыі ў сьвеце ў 2013 годзе. частка 1

У 2013 годзе ключавой тэндэнцыяй у разьвіцьці геапалітычнай абстаноўкі ў сьвеце заставалася фарміраваньне шматпалярнай мадэлі сьветабудовы з двума глябальнымі цэнтрамі сілы - ЗША і Кітаем, а таксама побач цэнтраў надрэгіянальнага і рэгіянальнага узроўняў, уключаючы Індыяй, Расіяй, Бразыліяй, Аргентынай, Іранам і Турцыяй. Гэтая тэндэнцыя мела характэрныя асаблівасьці, як стратэгічнага, так і лякальнага маштабаў.

Паказаць папарэдні падзеі